Uitstel wetsvoorstel tot 01-04-2013

Meer tijd omzetting hypotheken

Minister Blok (Wonen) heeft besloten dat mensen die hun bestaande hypotheek willen omzetten, meer tijd krijgen. De geldverstrekkers zijn blij met dit besluit, omdat wij zo onze klanten beter van dienst kunnen zijn. Wetsvoorstel

Er is een wetsvoorstel ingediend om de voorwaarden voor de hypotheekrenteaftrek per 1 januari 2013 te veranderen. Hoofdregel van dit voorstel is dat vanaf 1 januari 2013 nieuwe hypotheken tijdens de looptijd in maximaal 30 jaar volledig en ten minste annuïtair moeten worden afgelost om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek.

Het afsluiten van een spaarhypotheek is vanaf 1 januari 2013 niet meer toegestaan, tenzij u in aanmerking komt voor het overgangsrecht . Voor bestaande klanten gold dat zij na 1 januari 2013 hun bestaande hypotheek niet meer mocht omzetten naar een spaarhypotheek. Veel van de klanten wilden daarom nog vóór het eind van dit jaar hun bestaande hypotheek aanpassen. Gezien de grote drukte was dit steeds vaker niet meer mogelijk.

Omzetten naar spaarhypotheek kan nog tot 1 april 2013
Minister Blok heeft op vrijdag 7 december jl. besloten om bestaande klanten meer tijd te geven, namelijk tot 1 april 2013. Bestaande klanten mogen hun bestaande hypotheek nog omzetten naar een spaarhypotheek tot 1 april 2013. Hierdoor kunt u gebruik blijven maken van de huidige fiscale regels. Zolang u niets aan uw hypotheek verandert, blijven de huidige regels voor u van toepassing. Voor bestaande hypotheken wijzigt dus in 2013 niets aan de hypotheekrenteaftrek en ook de manier van aflossen verandert niet.

Bron: Rabobank

Gepubliceerd op: 10 december 2012