Aankoop

Uw droomhuis kopen met behulp van Clarijs Makelaardij!
Bent u op zoek naar uw droomwoning en staat uw droomwoning momenteel niet bij ons kantoor te koop? Clarijs Makelaardij kan u helpen bij het vinden en het aankopen van die droomwoning. Wij kennen de lokale markt, kunnen u kosten besparen en u met raad en daad terzijde bijstaan bij het complexe proces dat vooraf gaat aan de uiteindelijke aankoop. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u begeleiden bij het gehele aankooptraject, van zoekopdracht tot overdracht, of slechts voor enkele onderdelen.

Uitgangspunten
Samen met Clarijs Makelaardij gaat u inventariseren aan welke criteria uw toekomstige woning moet voldoen en uiteraard aan welke prijsklasse wordt gedacht. Van belang is daarbij dat u alle uitgangspunten zorgvuldig formuleert, opdat uw makelaar concreet voor u aan de slag kan. Duidelijke afspraken worden gemaakt over de verdiensten van de makelaar en de werkzaamheden die u verlangt.

Op zoek
Door het unieke uitwisselingssysteem van de NVM, zullen wij in eerste instantie op het "NVM net" gaan zoeken of er een woning bijzit die aan uw wensen voldoet. Tevens houdt uw makelaar woningadvertenties in dagbladen e.d. in de gaten.

De bezichtiging
Als qua locatie de juiste woning gevonden is dan wordt een afspraak voor bezichtiging gemaakt. Met name wordt hierbij gelet op bouwkundige en juridische zaken die van belang kunnen zijn bij het bepalen van de waarde. Eveneens van belang is uiteraard de omgeving, het bestemmingsplan, de faciliteiten, scholen etc., etc.

De onderhandeling
Als de woning aansluit bij uw wensen, dan krijgt u advies over de objectieve waarde van de woning en over een mogelijke onderhandelingsstrategie. In tegenstelling tot wat veel mensen denken verdienen wij geld voor u. Elke euro telt en vaak zijn wij in staat de woning goedkoper aan te kopen dan wat u er voor zou willen bieden. Uw financieel adviseur kan dit voor u bevestigen.

De administratieve afwikkeling
Nadat de koop tot stand is gekomen, wordt een koopovereenkomst opgemaakt en van A tot Z met u doorgenomen. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de door u aan te wijzen notaris op de afgesproken dag van eigendomsoverdracht de woning aan u overdraagt.

Vlak vóór de overdracht regelen wij nog een laatste inspectie van de woning, teneinde te beoordelen of er geleverd wordt zoals dat afgesproken is. Maar ook na de oplevering kunt u met vragen en problemen bij ons terecht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via ons reactieformulier.